Forumul Inovatorilor in Educatie Organizatde Microsoft,Eos ,Mects Slideshow: Duma’s trip from Resita, Romania to 2 cities New York City and Brasov was created by TripAdvisor. See another United States slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.
După cum am menţionat în postul meu anterior sper că acest curation blog al meu va oferi poarta spre cunoaştere pentru mulţi profesori şi elevi din România deoarece voi încerca să descriu aici resurse noi şi utile ( aplicaţii şi instrumente web 2.0 şi social media ) care fac ca procesul educativ să devină impresionant şi în acelaşi timp plăcut pentru elevi . Profit de această ocazie să lansez şi #roedchat un chat pe twitter pentru profesorii români interesaţi să integreze noile tehnologii on-line în educaţie în secolul XXI .
Esti profesor creativ si inovator care utilizeaza #socialmedia ...Atunci foloseste #roedchat pentru a ne intalni pe twitter #edchat #pilchat
— Lucian Duma eCurator (@LucianeCurator) March 4, 2012
şi #pilchat un twitter chat pentru profesorii care utilizează produsele Microsoft şi sunt membri Parteners in Learning Network .
@AdinaPopa colega te-a intrebat la forumul inovatorilor in educatiedespre #globaled11 . Ce spui sa lansam #pilchat pentru pil network :)
— #curation project (@web20education) March 4, 2012
Feedback-ul dumneavoastră şi comentariile sunt bine venite pentru fiecare articol pe care il postez in acest blog .
Am fost plăcut impresionat să văd că proiectul meu ,, eSafety4eTwinners - web 2.0 şi social iv media folosesc eTwinners pentru a preveni abandonul şcolar "a fost acceptat pentru a fi expus la expoziţia organizată de Microsoft, Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului şi Fundaţia EOS România în cadrul Forumului Inovatorilor în Educaţie .
Astfel am participat la Braşov, hotelul Aro Palace în data de 1,2 martie 2012 unde a fost organizat Forumul Inovatorilor în Educaţie în conjuncţie cu Consfătuirile Naţionale MECTS şi astfel proiectele noastre care au fost expuse în Expoziţie au fost vizitate şi apreciate de domnii inspectori generali şi de alţi inspectori care au fost prezenţi la eveniment . În cadrul acestui eveniment deosebit experţii Microsoft ne-au împărtăşit despre ultimele noutăţi în domeniu . Astfel am aflat că Microsoft a lansat o nouă platformă http://www.pil-network.com/ pentru Microsoft Parteners in Learning Network cu multe facilităţi pentru profesorii din lumea întreagă, iar experţii Microsoft ne-au prezentat noile tablete Microsoft de 12 şi 10 inch şi ne-au arătat cîteva facilităţi oferite de windows 8 versiunea touch care a fost lansată cu cîteva zile în urmă .De asemenea am avut în cadrul evenimentului o video conferinţă cu Adina Popa, care a prezentat o şcoală Patfinder din America şi care a fost organizatoare #globaled11 . Tot în cadrul acestei sesiuni directorii unor şcoli Patfinder şi Mentor din Romînia ne-au explicat beneficiile obţinute ca şcoli inovative .
http://www.asociatiait.ro/comunicate.php?NewsId=172
Din cele 31 proiecte prezente în expoziţie au primit premii şi menţiuni un număr de 7 proiecte. Cele 2 proiecte premiate cu locul I de către juriu, respectiv voturile publicului, care vor reprezenta România la Lisabona în data de 25 martie 2012 la Forumul European sunt: "Resurse naturale" - coordonat de Gherghina Lungeanu de la Şcoala Gimnazială Nr. 29 Galaţi şi "Povestea foii de hârtie", coordonat de profesor Ofelia Cornelia Popa - director al Şcolii cu clasele I-VIII Panticeu, Judeţul Cluj, selectat prin votul publicului. Locul II a fost obţinut de proiectul: "Geometria în era 3D" - coordonat de Tiberiu Lukacs de la Şcoala Generală "Sfânta Varvara" Aninoasa - Hunedoara, iar Proiectul "Case tradiţionale din Caraş" al Casei Corpului Didactic Caraş-Severin, coordonat de prof. Tudor Deaconu - director şi realizat de Remus Rîjniţă - informatician, a obţinut locul III.
Menţiuni au obţinut Proiectele: "360*" - coordonat de Adrian Olaru de la Şcoala Generală Nr. 1 Luduş - Mureş, "Lecţii de ştiinţe în romanele verniene" - coordonat de Claudia Daniela Csiprok de la Colegiul Naţional "Doamna Stanca" Satu Mare şi "King of My Castle" - coordonat de Adriana Maris de la Colegiul Naţional "Coriolan Brediceanu" Lugoj - Timiş.
La finalul acestei postări doresc să postez cîteva dintre gîndurile organizatorilor conform comunicatului de presă dat de Asociaţia APDETIC care este promotoarea eSkills Week 2012
Monica Anisie, Secretarul General Adjunct al MECTS: "Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului susține dezvoltarea competențelor digitale în sistemul educațional românesc și recunoaște importanța viitoare a efectelor pe care acestea le vor asupra copiilor noștri și asupra societății în ansamblul ei. Doresc să îi felicit pe partenerii noștri, dar și pe inspectori, directori, profesori și elevi pentru proiectele educaționale pe care le-au dezvoltat și le-au implementat cu atâta dăruire. De asemenea, doresc să le urez mult succes celor care vor reprezenta România la Forumul European Partners in Learning din Lisabona. Îmi exprim convingerea că utilizarea creativă a noilor tehnologii în procesul didactic reprezintă un pas înainte pe care România îl face în contextul european și mondial al dezvoltării tehnologice.”Gabi Barna, Președintele Fundației EOS: „Forumul Partners în Learning este evenimentul anual prin care, împreună cu Microsoft România, sărbătorim inovarea în educație și utilizarea creativă a noilor tehnologii în învățare. Partea cea mai apreciată a forumului pare să fie și anul acesta expoziția și competiția de proiecte la care participă cele mai bune proiecte inovative din punct de vedere a utilizării tehnologiei la clasă. Interesul a escaldat anul acesta și datorită aprecierii proiectelor românești participante la evenimentul european Partners in Learning Forum de la Moscova, de anul trecut. Am avut reprezentare chiar și la competiția Globală, desfășurată la sfârșitul anului trecut, la Washington DC. Eu chiar văd că efortul nostru de instruire și suport continuu dă roade și că munca noastră se regăsesște în optimismul cu care educatorii primesc provocarea de a fi mai buni în fiecare an. Aștept cu nerăbdare să îi întâlnesc și să îi felicit.”
Sanda Foamete, Manager de programe Educaționale: "Sunt onorată că am putut organiza anul acesta Forumul Partners in Learning în conjuncție cu un eveniment important: Consfătuirile MECTS. Dascălii sunt obișnuiți cu schimbul de experiență la nivel național, dar cred că la ediția de anul acesta emoțiile lor sunt mai mari. Peste 160 de reprezentanți MECTS și ai Inspectoratelor școlare le ,,vor inspecta” proiectele educaționale și vor aprecia modul interdisciplinar în care îi învață pe elevi să dobândească competențe cheie pentru viață. Profesorii, însoțiți și de directori vor înțelege conceptul de școală inovativă. Reprezentanții uneia dintre școlile deschizătoare de drum, Pathfinder și a unei școli Mentor din România le vor explica cum pot schimba paradigma educațională, devenind competitive în comunitatea de-acasă. Prin intermediul soluțiilor cloud computing vor avea ocazia unui schimb de impresii transfrontalier cu o școală Pathfinder din America.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu