Prezenta in Social Media

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

duminică, 24 februarie 2013

@LucianeCurator este fericitul cîştigător al unui #ipad in competiţia globală lansată de @eFrontLearning din dragoste pentru invatare si #socialmedia

Am ales să scriu aceasta postare astăzi de Dragobete cand Iubesc si sunt iubit de familia mea ( fiica şi soţia mea ) si cand am primit Ipadul castigat din dragoste fata  de invatare si de Social Media datorita careia am devenit Curator al noilor tehnologii on-line cu urmatoreul articol postat şi pe elearning.ro ( click pe imagine )

Prin intermediul acestei postări doresc să mulţumesc tuturor prietenilor care m-au ajutat in această competiţie globală să cîştig ipadul pe care l-am primit acum de Dragobete deoarece articolul meu a beneficiat de peste 400 share şi 12 comentarii fiind castigator cu următoarea postare de blog : Top 10 startup social media curation tools for Social learning in the workplace who will change research in XXI Century Education
Acum vreau să vă mărturisesc că doresc anul acesta să scriu / descriu noi instrumente si aplicaţii on-line care aduc o noua dimensiune invaţămîntului şi colaborării în educaţia secolului XXI şi vă rog să adaugaţi comentarii si să răspudeţi la postările din blog.
Totodată sper să găsesc parteneri care să mă ajute să implementăm o platformă pentru proiectul Curation Restartează Educaţia . Acum 4 ani am lansat un blog în engleză despre utilizarea web 2.0 şi social media în educaţie http://teacherluciandumaweb20.blogspot.com/ . Cu toate că majoritatea vizitatorilor blogului sunt din SUA, am văzut că pe locul 2 se află cititorii din România şi de aceea am realizat acest blog în limba română .


                                                       
\

Am ales să scriu despre Curation deoarece este socotit Noul Mare Lucru din educaţia secolului XXI, arta de a cauta, selecta, organiza, împartăşi informaţia referitoare la un anumit domeniu . Rolul curatorului web este de a căuta online informaţia referitoare la un anumit domeniu, să o selecteze, filtreze, organizeze, prezinte şi împărtăşească într-un mod unic . În cele ce urmează voi descrie top 10 instrumente curation care vor aduce cu siguranţă o nouă dimensiune utilizării social media în educaţie oferind poarta spre cunoaştere profesorilor şi elevilor din întreaga lume .
1. Glogster Edu este instrumentul meu social media curation favorit prin intermediul căruia putem  realiza prezentări online gratuite deosebite şi sunt mîndru să fiu primul ambasador din România selectat ambasador GlogsterEDU http://dumacornellucian.edu.
glogster.com/lucian-father-social-media-curator-teacher-and-researcher/. Acest instrument educaţional deschide poarta spre cunoaştere pentru elevi deoarece valorifică creativitatea şi inovaţia copiilor .  GlogsterEdu permite ca educatorii şi elevii să utilizeze noile tehnologii pentru a crea Gloguri - postere mutimedia online utilizând texte, fotogafii, videoclipuri, sunete, grafice,  desene, ataşamente de date şi mult mai multe .
2. Scoop.it permite profesioniştilor şi profesorilor să-şi împărtăşească ideile importante cu publicul potrivit oferindu-ne posibilitatea de a crea şi a menţine o prezenţă Web semnificativă, o componentă esenţială pentru succesul afacerii lor şi a carierei. Scoop.it ne permite să împărtăşim idei care contează într-un  web strălucit prin crearea de topice cu pagini frumoase. Fiecare poate să colecteze conţinut relevant şi să adaugă o perspectivă proprie pentru a atrage un public pasionat de topicul său . Indiferent dacă sunteţi un profesionist sau educator, reprezentând o afacere sau non-profit, Scoop.it vă va ajuta eficient în a construi în mod eficient o prezenţă on-line .  Când postaţi pe pagina dumneavoastră, puteţi partaja cu uşurinţă cu reţeaua personală de învăţare .

3. Learnist este ultimul instrument de social media curation pentru educaţie, încă în beta care te ajută  a partaja informaţia cu prietenii . Utilizând Learnist este super uşor a împărtăşi ceea ce ştii, indicând spre resurse web existente şi în acelaşi timp a învăţa lucruri noi . Puteţi folosi linkuri, clipuri video, bloguri, cărţi, documente, imagini, orice pentru a explica modul în care să învăţaţi ceva nou .

                                   

4.
Pinterest este instrumentul social media curation numărul 1 la nivel global în 2012 . Acest instrument ne lasă să organizăm şi partajăm lucrurile frumoase pe care le găsim pe web împărtăşind imagini cu PLN ( reţeaua noastră personală de învăţare ) . Profesorii utilizează pinboarduri pentru a-şi coordona proiectele, iar alţi oameni le folosesc pentru a-şi planifica nunta, decora casele şi organiza reţetele favorite . Cel mai bun lucru dintre toate este că poţi căuta printre pinboarduri create de alţii care este un mod distractiv de a descoperi lucruri noi şi de a fi inspirat de oameni care împărtăşesc aceleaşi interese ca şi tine . Nu trebuie să uiţi că poţi partaja pe pinterest doar dacă ai în link imagini .
5 .Mentormob este un instrument social media curation care face învăţarea online gratis şi accesibilă tuturor . O listă de învăţare Mentormob poate atinge milioane de vizualizări . Este un proces facil şi gratis să realizaţi şi editaţi listele de învăţare . Prin intermediul acestui instrument nu doar arăţi lumii ce ştii tu să faci, dar în acelaşi timp iţi deshizi poarta spre cunoaştere descoperind oameni care împărtășesc interesele tale , astfel încât acestea vă pot ajuta să le îmbunătățiți prin adăugarea și editarea Listelor de Învăţare . Fiecare Listă de Învăţare poate fi evaluată, aducând cele mai bune moduri de a invata la partea de sus a paginii . Realizînd şi editînd Liste de Învăţare ni se deschide poarta spre cunoaştere pentru a fi capabil de a împărtăși interesele noastre și a obține feedback de la cei care împărtășesc aceleaşi pasiuni ca şi noi .În cele din urmă, putem obține o organizare reală atunci când învățarea este on-line, deoarece la urma urmei, nu este responsabilitatea internetului să facă învăţarea gratis şi accesibilă în întreaga lume,aşa că totul depinde de noi cum ne organizăm on-line.
 
6. Mightybell este un instrument social media curation cu ajutorul căruia să-ţi creezi o PLN gratuită . Este vorba despre instrumentul care revarsă pasiune și culoare în viața ta de zi cu zi. Prea des, ne petrecem timpul pe ceea ce avem de făcut, nu ceea ce vrem să facem. Am pierdut abilitatea de a urmări ceea ce ne face curiosi, în favoarea de a alege ceea ce ne face mai efficienţi .Cu ajutorul Mightybell, puteți păși într-o lume de curiozitate și întîmplare . . Prin a crea spațiu pentru idei, interese și aventuri cu prietenii, îmbrățișând posibilitatea de a crea o viata mai colorat. Fiecare spațiu Mightybell are o poveste pe care o puteti impartasi cu oameni de aceeaşi mentalitate la fel de mult după cum doriți. Aveți posibilitatea să partajați: o intrebare, un articol, un link, un videoclip sau o fotografie despre ceva care vă interesează deoarece aceasta este tot ce ai nevoie pentru a începe un spațiu Mightybell. La urma urmei, nu stii niciodata cand vei descoperi pasiunea ta viitoare.


 

7. Springpad pentru a salva, partaja și de a acționa asupra a ceea ce este important pentru tine si pentru prietenii tai. Cu noul Springpad îţi inviţi mai uşor prietenii să relizaţi online, în colaborare notebook-uri minunate împreună online  . Acum aveți posibilitatea să tastați doar în informațiile pe care doriți să le salvați și să facă Springpad restul. Încercați să tastați într-o sarcină pe care doriți să vă amintiți, un eveniment pe care doriți să salvați, un film vrei sa vezi, sau de un produs pe care doriți să cumpere. Este atât de simplu!
                                  
8. SymbalooEdu este un instrument social media gratuit pentru educaţie,o  resursă  importantă pentru dascăli .Cu SymbalooEDU  poţi : 
- strînge cel mai bun conţinut de web referitor la 1 topic şi să-l prezinţi într-un webmix pe care poţi să-l partajezi cu elevii sau cu alţi profesori . 
- descoperă  în galeria SymbalooEDU webmixuri pe care le poţi utiliza la clasă
- partajează webmixuri cu părinţi pentru a primi un feed-back referitor la materialul online utilizat de elevi .


                            

9. Zeen este un instrument social media gratuit pentru educaţie care îţi oferă o nouă modalitate de a partaja informaţia şi interesele tale cu întraga lume aducînd imagini, proză, şi videoclipuri în frumoase magazine on-line digitale . 

           
10 . Socl — social — 
vă permite să vă exprimaţi și împărtășiţi ideile prin intermediul postărilor bogate formate de imagini, link-uri,legende și videoclipuri. Socl este un proiect de cercetare de la Microsoft Research FUSE Labs  și a început ca un experiment în căutarea socială orientată către elevi pentru scopul învățării. Ca urmare a conducerii  comunității Socl, Socl a evoluat pentru a fi un serviciu în cazul în care oamenii conecta asupra intereselor comune exprimate prin mesaje frumoase pe care ia doar câteva secunde pentru a crea.
Acesta e Lucian,  http://xeeme.com/Lucianecurator/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Share google +1 button

c